Építészek

Tisztelt Építész Hölgyek és Urak!

13246959901397742177.jpg
A tűzvédelem gyorsan fejlődő terület, mely sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolhatnánk.

Az épület tűzvédelmében kapcsolatba kerül egymással a gépészet, a hő- és füstelvezetés, az építészet, a tűzjelző és tűzoltó berendezések.

A mai gyakorlat szerint, az épület tervezése során Önöknek együtt kell dolgozniuk a tűzvédelmi szakértővel, aki a műleírás tűzvédelmi tervfejezetét készíti el, a hő- és füst elvezetést tervező gépészmérnökkel, a tűzjelző berendezést tervező villamos illetve tűzvédelmi mérnökkel, valamint a tűzoltó berendezést tervező gépész- illetve tűzvédelmi mérnökkel.

Ezen rendszerek napjainkban már önmagukban is nagyon bonyolultak, és összetettek.

Tapasztalataink szerint a tűzvédelmi és gazdasági szempontból legjobb épületeket akkor tudjuk megtervezni, ha már az épület elképzelésekor részt tudunk venni a munkában. Nyilván nem könnyű feladat ezen szakemberek szerteágazó munkáját összehangolni. Lényeges kérdés lehet, hogy vannak-e ezeknek a rendszereknek egymásra gyakorolt hatásai?

Előfordulhat, hogy a tűzvédelmi szabályzó rendszer nem kellőképpen kezeli ezt a probléma kört. A rendszerek egymásra gyakorolt hatásainak figyelembevételével biztonságosabb és gazdaságosabb épületek tervezhetőek. Az egymásra gyakorolt hatások vizsgálatához célszerűen felhasználhatóak a számítógépeken futó tűzszimulációs programok.

Az Optomm Kft. éppen ezért vállalja az épületek komplex tűzvédelmi tervezését, hogy Önök az épület építészeti tervezésével és az álmaik megvalósításával foglalkozhassanak, ne pedig az OTSZ lapjainak forgatásával.

Ha Önök megbízzák az Optomm Kft.-t az épület komplex tűzvédelmi tervezésével - újra építészként és nem tűzvédelmi szakemberként dolgozhatnak.

Kiürítési Szimuláció

14000114641397385498.jpg
Számítógépes szimuláció segítségével lehetőségünk van megvizsgálni az épületekből, területekről való kiürítés folyamatát.
 

Komplex Tűzvédelmi Terv

Újdonság a Tűzvédelemben! Egy KOMPLEX rendszer, jelen esetben a tűzvédelmi rendszerek összehangolt és megfelelő kialakítása!